Vnovične volitve v občinski svet

Občina Radenci je objavila razpis za nadomestne volitve člana občinskega sveta v volilni enoti Radenci, ki bodo potekale 14. aprila. Razlog za volitve je odstop svetnika Jožeta Šmelca konec januarja, po drugi seji novoizvoljenega občinskega sveta.

Volitve nadomestnega člana bodo izvedene le v volilni enoti Radenci, kjer je Šmelc kandidiral na zadnjih volitvah. V začetku januarja so v Radencih že bile predčasne volitve v občinski svet zaradi nesoglasij med občinsko pozicijo in opozicijo, kar je privedlo do odstopa več kot polovice občinskih svetnikov.

Svetnik Šmelc, izvoljen na listi Neodvisne liste za občino Radenci, je povedal, da se je odločil za odstop, ker noče sodelovati v “cirkusu” občinskega sveta, kjer ne bi upoštevali predlogov opozicije. Kljub obljubi župana Romana Leljaka o sodelovanju opozicije v občinskih odborih in odločanju, je opazil zamenjavo vseh kandidatov, ki so jih v opoziciji predlagali za občinske odbore. To ga je prepričalo, da se ne želi vključevati v takšno delo.

V pravni službi občine so pojasnili, da bi, če bi svetnik odstopil po šestih mesecih mandata, lahko bil nadomeščen s kandidatom z njegove liste, ki je bil po rezultatih volitev naslednji za njim. Ker pa je Šmelc odstopil pred iztekom polletnega mandata, so potrebne nadomestne volitve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content