spot_img

Zaradi izpada sredstev so izvedli rebalans proračuna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Poljčane si je dolga leta prizadevala za celovito ureditev odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Pripravila je tudi vso potrebno dokumentacijo, a je izpadla iz razpisa za sofinanciranje projekta, ki je vreden več milijonov evrov. Kako pa sploh rešiti to že zatečeno stanje na komunalnem področju?

Ravno zaradi izpada predvidenih sredstev so danes na izredni seji morali sprejeti rebalans proračuna. V nasprotju s prejšnjimi leti ko so z rebalansom višali postavko odhodkov proračuna, so bili letos zaradi odločevalskih organov bili primorani slednjega znižati.

Ker se bo ves promet z zahodne bistriške obvoznice preusmeril na novo cesto, marsikoga skrbijo prometni zamaški Zato se že pripravlja  projekt t. i. 3. etape zahodne obvoznice. Ta predvideva novo cesto, ki bo speljana do izvoza Slovenska Bistrica jug, in sicer bo promet z novozgrajene zahodne obvoznice speljan preko krožišča pri Hoferju po cesti za Poljčane.

Obvoznica v smeri občine Slovenske Konjice velja za velik infrastrukturni izziv. Kakšna pa je finančna konstrukcija oz. časovnica realizacije investicije?

Naložba bo financirana s sredstvi MZI, Direkcije RS za infrastrukturo ter bo, skladno z Dogovorom za razvoj regij, sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img