spot_img

Zaposlitve za nedoločen čas in višje plače za ožjo ekipo?

V zadnjem tednu

V uredništvu NET TV smo prejeli informacije, da naj bi županove ožje sodelavce, ki so bili zaposleni na zaupanje množično prezaposlovali za nedoločen čas.

V oči bode tudi dejstvo, da je na občini zaposlenih 326 ljudi, skoraj 16 odstotkov več ljudi kot pred štirimi leti.

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi prezaposlili Nevo Pipan, Majo Reichenberg Heričko, Igorja Leskovarja in Jelko Vrečko. Plača Pipanove, Leskovarja in Vrečkove je med njegovim županovanjem močno narasla. Vrečkova naj bi po klasifikaciji bila zaposlena v 35.plačilni razred, a je ob zaposlitvi bila v 40. plačnem razredu, njena bruto plača pa naj bi znašala 2.032,98 EUR. Njena lanska plača naj bi v povprečju narasla na 3.009 evrov, kar naj bi z dodatki znašalo več kot 4 tisoč evrov. Tudi Igorju Leskovarju je plača narasla za 160 odstotkov. Ob nastopu funkcije je pridobil 23. plačilni razred z bruto plačo 1.043,68 EUR lani pa je bil v 35. plačilnem razredu z bruto plačo 1.670,94 EUR in z dodatki naj bi prejemal plačo malce nižjo kot 2.500 EUR bruto. Sicer pa je za njegovo delovno mesto predviden 18. plačni razred. Tudi Neva Pipan je ob zaposlitvi spadala v 24 plačilni razred ter vse do lani napredovala v 35 plačilni razred.

Kot je pred časom že napovedal se aktualni župan podaja v boj za vnovičen mandat pri tem pa bo za razliko od prejšnjih volitev ko je nastopal s podporo Stranke modernega centra, za te volitve zbiral +podpise.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel