spot_img

Komunalna ureditev občine

V zadnjem tednu

Koncesijo za izvajanje obvezne lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode v Občini Ruše je za prihodnjih 30 let dobilo podjetje Komunala Odtok, ki se je s tem tudi obvezalo zgraditi čistilno napravo za potrebe naselij Bezena, Bistrica ob Dravi in Log. Čistilna naprava v Bezeni je že v poskusnem obratovanju, v drugi polovici oktobra pa naj bi jo tudi uradno predali svojemu namenu.

Čistilna naprava Bezena, katere otvoritev bo predvidoma v mesecu oktobru, je že druga čistilna naprava, ki smo jo izgradili v tem obdobju. V tem letu s projektom nadaljujejo v zahodnem delu Ruš ter se preko saniranega mostu čez reko Dravo, povezujejo s čistilno napravo Selnica ob Dravi. Celoten projekt bo končan predvidoma v letu 2023

V letu 2020 so uredili kanalizacijsko infrastrukturo tudi na težko dostopnem terenu na Arehu.

Županja Repoluskova je tako realizirala obljubljeno in že v letu 2019 resno pristopila k nekaj več kot 6 mio EUR vrednemu projektu »Čiščenja in odvajanja odpadne vode v Občini Ruše«, ki je tudi največji projekt v mandatu. Konec leta 2020 je bilo izdano gradbeno dovoljenje za projekt ter izbran koncesionar – družba Komunala Odtok, d.o.o.. V letu 2021 so se začela izvajati prva gradbena dela v Bistrici ob Dravi, Logu in Smolniku, koncesionar pa je prejel tudi gradbeno dovoljenje za gradnjo nove čistilne naprave na Bezeni, ki je bila v letu 2022 tudi zgrajena. Na njej se bodo čistile odpadne vode iz Loga, Bistrice ob Dravi in Bezene.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel