spot_img

Cena Nigradove položnice, kljub draginji ostaja nespremenjena

V zadnjem tednu

Mariborski mestni svetniki so danes obravnavali elaborat in cene odvajanja odpadne vode, omrežnine, cene pregleda malih  komunalnih čistilnih naprav do 50 PE ter cene pregleda priklopa na sistem javne Kanalizacije. Slednja se zvišuje za nekaj več kot 18%, oz. iz 3,2 na 3,9 evra na povprečnih deset kubičnih metrov porabljene pitne vode.

V skladu z veljavnim predpisom za določitev cen predlagajo spremembo cen odvajanja odpadne vode. Po izvedbi javnega razpisa za dobavo električne  energije je izbrani najcenejši ponudnik za leto 2022 v povprečju ponudil za 4,8 krat višje cene na enoto (kWh) od tistih, ki so bile pridobljene na javnem razpisu v letu 2020V letu 2021 in 2022 pa se je dvignila minimalna plača za 4,9% prav tako se to pričakuje tudi za leto 2023. Narasli so tudi stroški pogonskega goriva ter ostalega materiala in storitev.

Mestni svet je torej danes odločal tudi o dvigu cene odvajanja komunalne odpadne vode, kar pa se zaradi hkratnega znižanja cene omrežnine na Nigradovih položnicah občanom po zagotovilih direktorja Matjaža Krevlja ne bo poznalo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel