spot_img

Ministrstvo sprožilo postopke za sistemski nadzor

V zadnjem tednu

Po zamenjavi identitete dveh pacientov v Splošni bolnišnici Celje je Ministrstvo za zdravje minuli petek sprožilo postopke za uvedbo sistemskega nadzora. Kot so sporočili z ministrstva, gre za celovit nadzor glede izvajanja predpisov s področja opravljanja zdravstvene dejavnosti in zdravstvenega zavarovanja ter področja materialnega poslovanja.

Kakšen je namen sprožitve postopkov?

S sprožitvijo postopkov želijo ustvariti tudi nadzor nad strokovnostjo, kakovostjo in varnostjo dela v Splošni bolnišnici Celje in Zdravstvenem domu Sevnica.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost na ministrstvu ugotavljajo, da obstajajo razlogi za sum, da so v konkretnem primeru nastale nepravilnosti v zvezi z organizacijo ali strokovnostjo delovnega procesa oziroma nepravilnosti v zvezi s kakovostjo in varnostjo dela. Zato je Urad RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu v petek pozval Zdravniško zbornico Slovenije in Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije, da za izvedbo strokovnega nadzora s svetovanjem imenujeta svoje člane v komisijo za izvedbo sistemskega nadzora, ki jo bo nato imenoval urad.

Ministrstvo je vse bolnišnice pozvalo tudi k temu, da posredujejo informacije o tem, kako imajo urejen sprejem pacientov na zdravljenje v bolnišnico, s poudarkom na varnostnih mehanizmih pri ugotavljanju in potrjevanju identitete pacienta.

Kot je pojasnil minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, je za zamenjavo identitet bolnikov, tako kot je bilo ugotovljeno v internem strokovnem nadzoru, odgovorno vodstvo bolnišnice. »Seveda je pa to vse v domeni sveta zavoda, tako da jaz pričakujem, da se v naslednjih korakih o vseh poročilih inšpekcijskega nadzora, pa sistemskega nadzora svet zavoda kot nadzorni organ vendarle opredeli in bodo pač postopki izpeljani ustrezno, tako kot morajo biti,« je še dodal.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel