spot_img

Zaplet prestavil gradnjo kanalizacijskega omrežja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Hoče – Slivnica je na področju investicij v zadnjem obdobju izredno uspešna, kljub temu pa z realizacijo lanskega proračuna niso zadovoljni. Po besedah župana Marka Soršaka so razočarani nad administrativnimi zapleti pri projektu odvajanje in čiščenje odpadnih voda, zaradi česar bodo z gradnjo kanalizacije začeli komaj letos. Kljub temu se nadejajo pozitivnega sodelovanja s pristojnimi ministrstvi in evropskimi kohezijskimi skladi tudi v prihodnje.

V občini Hoče- Slivnica so proračun za letošnje leto sprejeli že lani, ko so sprejemali t.i. dvoletni proračun. Za razliko od velike večine podravski občin pa v Hočah z realizacijo preteklega proračuna niso zadovoljni, saj se je zaradi administrativnih zapletov časovno zamaknil projekt gradnje kanalizacije.

Proračun za leto 2022 je bil ob zadnjem rebalansu konec decembra sprejet s strani občinskega sveta. Gre pa za izredno visok proračun na obeh postavkah, torej glede prihodkov in odhodkov. Glavni razlog pa je zakasnitev določenih finančno obremenljivih investicij iz lasnega v letošnje leto.

Občina bo sicer v sklopu projekta odvajanje in čiščenje odpadnih voda namenila približno 2 milijona evrov. Pri tem je s strani Službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pridobila kohezijska sredstva za izgradnjo novega kanalizacijskega omrežja v Radizelu in Spodnjih Hočah. Eden večjih zalogajev je bilo pridobivanje služnostnih pravic, a so tudi pri tem na občini bili uspešni.

Občina Hoče- Slivnica pa bo poleg milijonskih investicij v letošnjem letu izvedla tudi tiste manjše, a za lokalno okolje pomembne naložbe. Tako bodo v KS Rogoza sanirali dom krajanov, poleg tega pa v Orehovi vasi vzpostavili vaško središče Gmajna.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Kateri ukrepi so odpravljeni in kaj še ostaja v veljavi?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img