spot_img

Zaplet prestavil gradnjo kanalizacijskega omrežja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Hoče – Slivnica je na področju investicij v zadnjem obdobju izredno uspešna, kljub temu pa z realizacijo lanskega proračuna niso zadovoljni. Po besedah župana Marka Soršaka so razočarani nad administrativnimi zapleti pri projektu odvajanje in čiščenje odpadnih voda, zaradi česar bodo z gradnjo kanalizacije začeli komaj letos. Kljub temu se nadejajo pozitivnega sodelovanja s pristojnimi ministrstvi in evropskimi kohezijskimi skladi tudi v prihodnje.

V občini Hoče- Slivnica so proračun za letošnje leto sprejeli že lani, ko so sprejemali t.i. dvoletni proračun. Za razliko od velike večine podravski občin pa v Hočah z realizacijo preteklega proračuna niso zadovoljni, saj se je zaradi administrativnih zapletov časovno zamaknil projekt gradnje kanalizacije.

Proračun za leto 2022 je bil ob zadnjem rebalansu konec decembra sprejet s strani občinskega sveta. Gre pa za izredno visok proračun na obeh postavkah, torej glede prihodkov in odhodkov. Glavni razlog pa je zakasnitev določenih finančno obremenljivih investicij iz lasnega v letošnje leto.

Občina bo sicer v sklopu projekta odvajanje in čiščenje odpadnih voda namenila približno 2 milijona evrov. Pri tem je s strani Službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pridobila kohezijska sredstva za izgradnjo novega kanalizacijskega omrežja v Radizelu in Spodnjih Hočah. Eden večjih zalogajev je bilo pridobivanje služnostnih pravic, a so tudi pri tem na občini bili uspešni.

Občina Hoče- Slivnica pa bo poleg milijonskih investicij v letošnjem letu izvedla tudi tiste manjše, a za lokalno okolje pomembne naložbe. Tako bodo v KS Rogoza sanirali dom krajanov, poleg tega pa v Orehovi vasi vzpostavili vaško središče Gmajna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img