spot_img

Sprejeli najvišji proračun v zgodovini občine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občinski svetniki občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah so sprejeli najvišji proračun v zgodovini obstoja občine. Slednji znaša približno 3,4 milijona evrov, od česar bodo skoraj dve tretjini sredstev namenili za investicije in naložbe. Z njihovo realizacijo so za zdaj zadovoljni, prav tako z začrtanimi cilji za tekoče leto. Najbolj pa po navedbah župana Petra Škrlca pogrešajo lokalne prireditve, ki jih že drugo leto zapored zaradi epidemije praktično ni.

V Svetem Juriju v Slovenskih goricah sledijo tradiciji glede sprejemanja proračuna, ki so ga za letošnje obdobje sprejeli že ob koncu lanskega leta. V primerjavi s prejšnjimi izvedbami pa gre za rekordno visok proračun.

Od celotne vrednosti proračuna 2022 bodo za investicije namenili kar 58% vseh sredstev. Slednje bodo usmerjene predvsem v izboljšanje osnovne infrastrukture, od sanacije občinskih cest, plazov do zagotavljanja ustrezne komunale.

Glede na dotrajanost voznega parka lokalnega gasilskega društva bodo tudi njim v letu 2022 namenjenih nekaj občinskih sredstev. Daleč največ občinskega denarja pa bodo namenili izgradnji dodatnih kolesarskih povezav.

V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah so z realizacijo dosedanjih projektov zadovoljni, tudi načrtov za prihodnost ne manjka. Po besedah župana Petra Škrlca pa izredno pogrešajo organizacijo kulturnih in razvedrilnih prireditev, ki jih v občini v normalnih razmerah organizirajo vsako leto. Med njimi je potrebno izpostaviti tradicionalno Jurjevo, kjer izbirajo protokolarno vino tekočega leta. Zato se nadejajo, da ga bodo po dveh letih epidemije končno lahko izpeljali.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Kateri ukrepi so odpravljeni in kaj še ostaja v veljavi?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img