spot_img

Začetek gradnje dislociranh bivalnih enot SVZ Hrastovec še v tem letu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V največjem slovenskem socialno varstvenem zavodu, kjer skrbijo za nekaj manj kot 600 stanovalcev, si že nekaj časa prizadevajo, da bi grad v naslednjih treh do štirih letih izpraznili. Trenutno imajo v teku kar nekaj investicij, s pomočjo katerih jim bo to uspelo, za nekatere pa še čakajo na izbor izvajalcev. Eden izmed pomembnejših je gradnja dislocirane bivalne enote SVZ Hrastovec v Lenartu, ki ga je nekdanja vlada Janeza Janše uvrstila v veljavni Načrt razvojnih programov 2022-2025.

 Z zagotovitvijo novih prostorov želijo varovane enote preseliti v drug objekt na lokaciji v Hrastovcu. Gibalno ovirane stanovalce pa bodo preselili v lokalno skupnost, kjer bodo zgrajeni primerni objekti, prilagojeni invalidnim osebam.

Za oskrbovance SVZ Hrastovec to prinaša lepšo prihodnost, po besedah direktorja Aleksandra Gungla še čakajo na razpis za izbiro izvajalca del, z gradbeno ibrtniškimi deli pa bi lahko začeli do konca tega leta. Naložba bi bila realizirana v prihodnjem letu, uporabno dovoljenje pa v začetku leta 2024. Ko je govora o infrastrukturi je to izjemnega pomena, kako pa je z zagotavljanjem delovnega kadra?

Okoli 4,2 milijona evrov vredna naložba bo večinoma finančno podprta z denarjem iz državnega proračuna. V modernem pritličnem objektu bo tako na voljo 70 postelj v eno- in dvoposteljnih sobah, z vzpostavljenimi sivimi in rdečimi conami ter ločenimi čistimi in nečistimi potmi, ki so se izkazale kot nujne v epidemiji nalezljivih bolezni.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img