spot_img

Za koriščenje turističnih bonov na voljo le še slaba dva meseca  

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Od začetka unovčevanja turističnih bonov, 19. junija 2020 pa do konca prvomajskih počitnic 2022 je bilo po podatkih Finančne uprave republike Slovenije je bone 20 delno ali v celoti unovčilo 1,627 milijona različnih upravičencev do bona, kar je 79,5 odstotka vseh upravičencev. Število unovčitev bonov – vsak upravičenec lahko bon unovči v več delih – pa je doseglo 1.933.296. Skupna vrednost unovčenih bonov znaša 272,64 milijona evrov oz. 76 odstotkov zneska potencialno vseh unovčenih bonov.

Bon 21 je doslej delno ali v celoti unovčilo 1,527 milijona oz. 74,6 odstotka različnih upravičencev do bona. Od začetka unovčevanja teh bonov, od 16. julija 2021 je bilo unovčitev 1.898.870, in sicer v skupni vrednosti 130,91 milijona evrov. To je 70 odstotkov od zneska potencialno vseh unovčenih bonov. Približno 47 odstotkov unovčitev bonov 21 je bilo doslej za plačilo storitev v gostinstvu, 34 odstotkov za turistične storitve, 12 odstotkov za kulturo, pri tem večina za nakup knjig, učbenikov in delovnih zvezkov, ter sedem odstotkov za šport.

Turistične bone 20, za polnoletne državljane v vrednosti 200 evrov in mladoletne v vrednosti 50 evrov je mogoče unovčiti v turističnih namestitvenih obratih za nočitev ali nočitev z zajtrkom. Bone 21 pa prebivalci lahko unovčijo v turističnih namestitvah, restavracijah in barih, v knjigarnah, muzejih in na koncertih, ob najemu športne opreme in ob obisku športnih klubov, ogledajo si lahko razstave, obiščejo zabaviščne parke in smučarske centre. Polnoletni so dobili bon v vrednosti 100 evrov, mladoletni pa v vrednosti 50 evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img