spot_img

Stojan Auer: Pri svetovalcih nadzornikov holdinga gre za sum pranja denarja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Boljši mestni servis, nižje položnice, naj mesto dela za vse, mestotvorni projekti, sinergija holdinga. To je le nekaj izmed neštetokrat ponavaljajočih se krilatic mestne uprave o boljši kondiciji delovanja Mestne občine Maribor. Vse našteto pa po navadi ostane zgolj mrtva črka na papirju, v nekaterih primerih se izkaže celo za čisto nasprotje realnosti. Zato smo raziskali kaj se dogaja v Javnem Holdingu Maribor, katere člani nadzornega sveta so nedolgo nazaj dobili svoje osebne svetovalce, ki prejemajo za tako majhen obseg dela enormne provizije.

Na zadnji seji je Stojan Auer iz Liste za pravičnost in razvoj podal vprašanje oz. pobudo, ali je res, da imajo člani Nadzornega sveta v Javnem holdingu Maribor še svetovalce, ob silnem svetovanju A.T. Kearneya, ki občino stane kar pol milijona evrov. Javni holding Maribor je potrdil, da imajo člani nadzornih svetov občinskih podjetij svetovalce z nezanemarljivim pavšalnim zneskom.

Bojda gre za tri svetovalce Iris Ladinik, Aleksander Majhen in Damjan Škrinjar. Njihov honorar je vsak mesec, ne glede na to ali se Nadzorni svet sestane ali ne, 1000 evrov pavšala. . Javna podjetja ta denar vplačujejo vsak mesec holdingu, ki pa ta denar nakazuje A.T. Kearneyu, za svetovalne dejavnosti.

Auerja je zanimalo, ali lahko mestni svet, za vsakega, ki plačuje položnice v Maribor, dobi vsaj odgovore na ta vprašanja, in kakšne so podrobnosti teh svetovalnih pogodb, kdo in na kakšen način jih bo pravzaprav nadziral za njihovo svetovanje ali je ta svetovalnost morda celo izmerljiva in ali imajo morda neke normative, kaj morajo na mesec narediti, ali pa so dobili 1000 eurov kar tako, ker so pač nekomu všeč.

Pričakovanja predsednika Liste za pravičnost in razvoj gredo v smeri, da se do naslednje seje pripravijo strukturirani odgovori na številne očitke, saj po njegovo vsi plačujejo te svetovalce, ki prejemajo za tudi kdaj nič opravljenega dela večje plačilo kot marsikateri delavec na minimalni plači.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img