spot_img

Občina Kidričevo postaja upravno in industrijsko središče Ravnega Polja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Kidričevo so se v minulih letih večinoma posvečali vlaganjem v osnovno infrastrukturo, ki je bila v določenih predelih že zelo dotrajana. V zadnjem mandatu 2018-2022 pa so nekaj pozornosti namenili tudi mehkim vsebinam, kot je na primer vzpostavitev rekreacijskega območja Green Lake. Zato smo župana občine Kidričevo povprašali, kako ocenjuje svoje dosedanje delo in kakšne ambicije, glede županovanja oz. vodenja občine si je za prihodnost zadal?

Občina Kidričevo je v prejšnji finančni perspektivi 2014-2021 naredila velik investicijski preboj, predvsem kar se tiče črpanja državnega in evropskega denarja. Iz nekoč izključno spalnega naselja delavcev okoliških velikih tovarn občina vse bolj dobiva obrise upravnega in industrijskega središča Ravnega Polja. Kateri pa so konkretni projekti, ki bodo te ambicije prenesli v prakso?

Občinsko vodstvo na čelu z županom Antonom Leskovarjem je v zadnjih letih veliko pozornosti namenjalo tudi tako imenovanim mehkim vsebinam, vendar na nekoliko drugačen način, kot ostale okoliške občine.

Občina razvija tudi osrednjo točko gravitacije- Green Lake, kjer bo v prihodnjih tednih in mesecih pestro dogajanje, tako na glasbeni, kot razvedrilni ravni. Dolgoročni cilji pa gredo v smeri postavitve glampingov in ostale pripadajoče turistično- nastanitvene infrastrukture.

Sedanja občinska uprava občino Kidričevo vodi že nekaj let, kakšni so pa njeni cilji za prihajajoče lokalne volitve, ki bodo na sporedu 20. novembra letos?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img