Z evropskim projektom do trajnostnega programa v turizmu

Preko evropskega projekta razvijajo inovativen in trajnostno naravnan učni modul, ki krovno tematiko gozdov navezuje na področje velnesa, turizma in kulinarike.

Eden izmed ciljev, ki jih preko projekta zasledujejo je prenova študijskega programa velnesa. Vanj želijo vključiti vsebine gozdnega velnesa, saj vidijo na tem področju še veliko neizkoriščenega potenciala.

Projekt je naravnan zeleno, trajnostno in digitalno in preko svojih učinkov pomeni doprinos za vse skupnosti partnerskih okolij.

Vsebine razvijajo v sodelovanju s projektnimi partnerji z Irske, Finske, Islandije, Danske in Portugalske. Projekt je financiran s strani programa EU Erasmus+ in traja dve in pol leti.

Slovenija je dežela gozdov. Z njim je prekrite okoli 3/5 površine, kar pomeni, da je skoraj vsak slovenski kraj v bližini gozda. A vendar ga ne znamo dovolj dobro izkoristiti.

Takšne turistične vsebine imajo tudi izobraževalni in osveščevalni pomen. Eden od vse bolj popularnih in uveljavljenih načinov je vodeno preživljanje časa v gozdu.

Velik poudarek projekt namenja tudi doprinosu projektnih partnerjev lokalnim skupnostim iz katerih prihajajo. V ta namen bodo vsi projektni partnerji v času trajanja projekta v lokalnih okoljih zasadili 500 dreves, v Mariboru in okolici se bo v času trajanja projekta zasadilo 100 dreves.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content