Vrtčevski otroci do nadaljnjega ostajajo v šoli

0
235

Po tem, ko je mariborski Vrtec Brezje zajel uničujoč požar in pri tem popolnoma uničil njegov stari del, občina vse upe polaga v novi del, ki so ga začeli graditi konec preteklega leta. Uporabno dovoljenje so pridobili, tako da bodo v novih prostorih začeli delati septembra.

Za projekt je občina odštela nekaj več kot milijon evrov, pri tem pa je želela za vrtec zagotoviti prostore, ki jih do sedaj še ni imela, poleg tega pa tudi dva dodatna oddelka, s čimer bi lahko zadostili naraščajočim potrebam po vrtčevski oskrbi v tem delu mesta.

Dela na prizidku so končana. Po prvotnem scenariju bi se otroci, ki so nameščeni v sosednji šoli, v nove prostore vrnili že z novim šolskim letom. A žal je požar to preprečil in preostanek otrok bo še naprej gostoval na tamkajšnji osnovni šoli.

In čeprav so se mnogi nadejali, da bodo z novim vrtičkarskim letom začeli hoditi v vrtec in ne v nadomestne prostore osnovne šole, pa bodo v prenovljene prostore morali namestiti najmlajše.

Sicer pa se število otrok na pram prejšnjim letom ne spreminja, saj bo v mariborskih javnih vrtcih septembra 4.120 otrok, od tega jih bo prvič v vrtcih 1.050.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here