spot_img

Občinski prostorski načrt bo v »kavbojski« obliki pustil nerešljive probleme

V zadnjem tednu

Občinski podrobni načrt, kljub poletnem času in obdobju dopustov v Mariboru še vedno buri duhove. Večina strokovne in laične javnosti je namreč prepričana, da gre za ključen dokument z vidika prihodnje urbanistične zasnove mesta. Po drugi strani pa se pojavljajo številne kritike na pripravljalce gradiva, ki bi naj slednjemu posvetili premalo pozornosti.

Krovni občinski akt vsebuje kar nekaj t.i.  podtaknjencev. Od megalomanskega projekta na Lavričevi ulici, krčenju gozdnih površin za gradnjo dragih stanovanj, do vzpostavitve 18 vila blokov namesto mini golfa v Bresternici. Občane mesta pa moti predvsem odklonilen odnos mestne oblasti do njihovih predlogov.

OPN je v prvem branju z rahlo večino dobil potrebno podporo, a po zaključeni javni razpravi se je pojavilo več kot 500 mnenj z negativno konotacijo. Mestna oblast zagotavlja, da bo pripombe preučila in OPN dopolnila, a bo verjetno za to premalo časa, župan Saša Arsenović si je namreč postavil cilj, dokument sprejeti na zadnji oktobrski seji pred volitvami.

Tekom aktualnega mandata župana Arsenoviča, se je veliko projektov, tudi tistih sumljive narave potrdilo, zaradi tako imenovanega glasovalnega stroja. Sedaj pa gre za nekoliko spremenjeno situacijo, večinska koalicija je, zaradi domnevnega županovega incidenta z mladoletnikom razpadla. A slednja po zagotovilih številnih svetnikov še vedno deluje, le na drugačen politikantski način.

Prekinitev v tišini pripravljenih, a očitno sumljivih načrtov pa ne bo lahko. Po besedah predsednika stranke Mladih Zeleni Evrope Igorja Jurišiča, bodo sprva pritožbe občanov zbrali in jih z amandmaji predstavili na oktobrski seji. V kolikor ne bodo uslišani pa so pripravljeni tudi na zbiranje podpisov za razpis referenduma. Toliko o tem, koliko iskrenega truda in volje so odločevalci vložili v pripravo enega najpomembnejših aktov v zgodovini Mestne občine Maribor.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel