spot_img

Vnovič kazen za vijol’časte organizatorje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Včerajšnja tekma 30 kroga prve nogometne lige med NK Maribor in NK Olimpija iz Ljubljane, ki je bila na stadionu “Ljudski vrt” v Mariboru so jo ob zmagi zaznamovali tudi številni incidenti.

Nogometno tekmo si je ogledalo 8.250 gledalcev, od tega okoli 500 navijačev navijaške skupine Viole, in okoli 300 organiziranih gostujočih navijačev navijaške skupine Green Dragons. Slednje je spremljalo še okoli 150 »suportersov« NK Olimpija.

V zvezi z varovanjem nogometne tekme so policisti 10 kršiteljem vročili plačilne naloge, zoper 1 kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, dodatno bodo enemu prepovedali tudi udeležbo na javni prireditvi.

Organizatorju prireditve bodo izdali odločbo o prekršku v t.i. hitrem postopku, ker ni zagotovil vseh ukrepov na javni prireditvi.

Nekaj nevšečnosti je povzročal tudi alkohol. Voznika osebnega avtomobila pridržali do streznitve, saj mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 1,05 mg/l alkohola, enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve, enega pa za čas trajanja prireditve.

Osumljenca kaznivega dejanja, ki je napadel policista, pa so pridržali po
določilih Zakona o kazenskem postopku.

Neposredno po zaključku tekme je pridržani osumljenec vrgel panel prenosne kovinske ograje v policista posebne policijske enote ter ga ob tem lahko telesno poškodoval. Policista so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, osumljenca pa so policisti prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img