Visokoleteče želje po gradnji stanovanj in doma starejših občanov

Občina Majšperk si poleg občinskih, državnih in evropskih projektov na področju osnovne infrastrukture želi v prihodnje zgraditi dodatne nepremičninske kapacitete. Kljub dokaj odročni legi in neugodnih geološkim lastnostim opažajo vedno več priselitvenega potenciala, ki pa ga brez dodatnih nepremičnin ne bodo mogli doseči.

V kratkoročnem smislu bi radi umestili stanovanjske stolpiče, v katere bi želeli pritegniti predvsem mlade družine. Vnovčiti želijo tako imenovano suburbanizacijo, gre namreč za proces razseljevanja prebivalcev, delovnih mest in urbanih dejavnosti iz osrednjih delov mest v predmestja in širša območja mestne regije. Trendi v zadnjih letih pa gredo ravno v smeri selitve iz večjih mestnih središč na periferijo.

Razmišljajo pa tudi o dolgotrajni oskrbi starejših, zato so lani uredili večgeneracijski prostor v naselju Sestrže. V naslednjih letih pa želje gredo v smeri zagotavljanja dostojnega življenja upokojencev v obliki doma starejših občanov.

Vse naštete cilje pa bo majšperška občina morala udejaniti z novim vodstvom, saj se županja Darinka Fakin s koncem tega mandata poslavlja od svoje funkcije, ki jo je opravljala vse od leta 2002. Zaradi številnih uspešno izvedenih naložbah in priljubljenosti med občani v večini sploh ni imela proti kandidata. A je po njenem mnenju ob zaključku petega mandata napočil čas za župansko upokojitev.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content