Visokoleteče želje po gradnji stanovanj in doma starejših občanov

Občina Majšperk si poleg občinskih, državnih in evropskih projektov na področju osnovne infrastrukture želi v prihodnje zgraditi dodatne nepremičninske kapacitete. Kljub dokaj odročni legi in neugodnih geološkim lastnostim opažajo vedno več priselitvenega potenciala, ki pa ga brez dodatnih nepremičnin ne bodo mogli doseči.

V kratkoročnem smislu bi radi umestili stanovanjske stolpiče, v katere bi želeli pritegniti predvsem mlade družine. Vnovčiti želijo tako imenovano suburbanizacijo, gre namreč za proces razseljevanja prebivalcev, delovnih mest in urbanih dejavnosti iz osrednjih delov mest v predmestja in širša območja mestne regije. Trendi v zadnjih letih pa gredo ravno v smeri selitve iz večjih mestnih središč na periferijo.

Razmišljajo pa tudi o dolgotrajni oskrbi starejših, zato so lani uredili večgeneracijski prostor v naselju Sestrže. V naslednjih letih pa želje gredo v smeri zagotavljanja dostojnega življenja upokojencev v obliki doma starejših občanov.

Vse naštete cilje pa bo majšperška občina morala udejaniti z novim vodstvom, saj se županja Darinka Fakin s koncem tega mandata poslavlja od svoje funkcije, ki jo je opravljala vse od leta 2002. Zaradi številnih uspešno izvedenih naložbah in priljubljenosti med občani v večini sploh ni imela proti kandidata. A je po njenem mnenju ob zaključku petega mandata napočil čas za župansko upokojitev.