spot_img

Vijol’čna pot do naslova prvaka

V zadnjem tednu

NK Maribor je po zmagi na večnem derbiju naredil velik korak k 16. naslovu državnega prvaka. Za dosego tega cilja pa bo nujno zmagovati tudi na tako imenovanih manjših tekmah. Ena izmed teh je gotovo prihajajoča tekma z Radomljami, ki se krčevito borijo za obstanek. Cilj vijoličastih je znan, vnovična zmaga, vendar slednjo ne bo tako lahko dosežki, kot se zdi na prvi pogled.

Nogometaši Maribora se po dobljenem večnem derbiju pripravljajo na domačo tekmo z Radomljami. Gostje se v Maribor odpravljajo v želji po kakšni točki, ki bi jim ogromno pomenila v boju za obstanek. Na drugi strani bodo vijoličasti želeli z vpisom novih treh točk vsaj zadržati enako prednost pred drugim Koprom.

Mariborčani pod vodstvom Karanoviča začnejo z gradnjo napadov od vratarja naprej. Ažbe Jug je na preteklih tekmah, predvsem tisti v Domžalah, pokazal zavidljivo tehnično znanje, a je pri tem tudi veliko tvegal. Bo v prihodnje kaj drugače?

Neznanka, ki ostaja je ta, kako bodo se tekme lotili Radomljani. Z ofenzivno ali obrambno igro, taktika vijoličastih pa se bistveno od prejšnjih obračunov ne bo spreminjala. Vratar Jug pa je ob tem poudaril tudi na zanesljivost štoperskega dvojca Mitrovič, Watson in predvsem razigranega Antoina Makoumbouja.

Tekma bo z vidika nevtralnega gledalca verjetno dokaj zanimiva, predvsem ob dejstvu nujnosti zmage Maribora in številnih hrvaških okrepitev Radomelj, ki so od januarja dalje tudi poslovno povezani s splitskim Hajdukom.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel