spot_img

V ptujski bolnišnici so poslovali s presežkom

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predsednik sveta zavoda Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, je ob koncu mandata sveta zavoda dejal, da je sedanji svet funkcijo prevzel v neugodnem času koronavirusa, a navkljub številnim izzivom so nalogo opravili uspešno.

Splošna Bolnišnica dr. Jožeta Potrča na Ptuju oskrbuje 110.000 prebivalcev spodnjega Podravja. V zadnjih letih se po številu oddelkov ni spremenilo nič, od leta 2018 do 2021 pa so zabeležili rast obteženih primerov.

Covid je omejil delovanje mnogih programov, a kljub številnim preprekam beležijo porast nekaterih obravnav. Na področju specialistične ambulante dejavnosti so zabeležili nekaj širitev. A covid situacija je obremenila delo bolnišnice, po drugi strani pa zagotovila več denarja.

Kot je izpostavila Užmahova so po več letih negativnega poslovanja posebej zadovoljni, da so uspeli obvladati plačilno sposobnost ptujske bolnišnice. A kot je ob koncu poudarila direktorica ostaja skrb, saj trenutna gospodarska situacija lahko pozitiven trend bolnišnice obrne v negativno smer. Medtem ko stroški poslovanja skokovito rastejo, cene storitev za zdaj ostajajo na istem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img