spot_img

V Kidričevem ambiciozni državni projekti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Kidričevem se pripravljajo na nadaljevanje pestrega investicijskega ciklusa, v sklopu katerega so že pridobili nepovratna državna in evropska sredstva za več projektov. Eden ključnih na nivoju države je izgradnja daljnovoda Cirkovce Pince. Ob tem se z obrambnim ministrstvom dogovarjajo za sanacijo strelišča v Apačah. V zraku pa še vedno ostaja vprašanje kakšne vsebine bodo ponudili v bivši gramoznici odpadnih gum na Dravskem Polju.

Občina Kidričevo spada v del celotne trase izgradnje daljnovoda Cirkovce Pince. V tem trenutku potekajo vse faze izgradnje – gradbena dela, ki so skoraj zaključena, postavljanje jeklenih konstrukcij in elektromontažna dela. Zaključek del na daljnovodu je še vedno načrtovan konec marca 2022, ko bo daljnovod pripravljen za zagonske in funkcionalne preizkuse.

V Kidričevem pa si že dalj časa prizadevajo za sanacijo dotrajanega strelišča v naselju Apače. Nadejajo se finančne podpore Ministrstva za obrambo, ki je že izrazilo naklonjenost projektu. Obeta se temeljita nadgradnja vadbene in upravne infrastrukture. Na obrambnem ministrstvu so pojasnili, da je v načrtu vzpostavitev dveh strelišč, dolžine 400 in 50 metrov. Vrednost projekta je ocenjena na 8,7 milijona evrov.

V poletnih mesecih so ob obisku okoljskega ministra Andreja Vizjaka dokončno sanirali nekdanje nelegalno odlagališče gum iz gramoznice na Dravskem polju. Župan Občine Kidričevo Anton Leskovar je dejal, da se je z takratno čistilno akcijo formalno zaključila sanacija gramoznice. Ob tem je izrazil upanje, da bo ta zelo atraktivna lokacija v prihodnosti dobila neko novo vsebino.

Občina Kidričevo je bila v zadnjem mandatu župana Leskovarja uspešna tako pri pridobivanju državnih, kot tudi evropskih sredstev. Velik izziv pa predstavlja nova finančna perspektiva, v sklopu katere že imajo začrtane cilje po vnovičnih uspešnih kandidaturah za sofinanciranje večjih in strateško pomembnejših naložb.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img