spot_img

Kako dolgo se bo na Pobrežju še lahko igral nogomet?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Prenovljena tribuna stadiona Ljudski vrt, obnova Dvorane Tabor, nova teniška dvorana na Braniku, načrti nove atletske dvorane, kopališče Pristan in športni vrtec. Športna infrastruktura v Mariboru naj bi v prihodnje doživela razcvet, zagotavljajo na Mestni občini Maribor. A pogled na dotrajano infrastrukturo na Pobrežju daje povsem drugačno sliko o tem, kako mesto skrbi za svojo infrastrukturo.

Tako danes izgleda igralna površina nogometnega igrišča na Pobrežju. Zelenica se pogreza, ob dežju na igrišču zastaja voda, travnata površina pa postaja nevarna za mlade nogometaše. A to je le vrh ledene gore. Dotrajana je tribuna, v klubskih prostorih, kritih s salonitno kritino, zamaka. V Nogometnem klubu Pobrežje so tako v zadnjih dneh začeli glasno opozarjati na nakopičene težave.

Veliko so v zadnjih letih z udarniškim delom naredili sami. Ne iščejo megalomanskih rešitev, ampak zgolj primerne pogoje za športno udejstvovanje. Udarniško in glasno so se v nogometnem klubu tako zdaj lotili nove akcije. Z njo opozarjajo, da največja mestna četrt v mestu nima primernega športnega centra, zato želijo v skupna prizadevanja združiti športnike in rekreativce vseh starosti in panog.

Samo na nogometnem igrišču na Pobrežju se vsak dan s športom ukvarja približno 180 otrok. A to število se lahko hitro zmanjša, če se bo z reševanjem problemov predolgo odlašalo.

V Nogometnem klubu Pobrežje si želijo, da bi njihova prizadevanja prišla do tistih, ki imajo v rokah škarje in platno. Čeprav je pred nami volilno leto in bodo politične obljube v tem času šle gladko z jezikov, pa na Pobrežju vseeno verjamejo, da bo tukaj nekoč stal primeren športni center.

- Oglas - spot_img

2 KOMENTARJI

  1. Bravo Pobrežje, treba se je zbunit ker je nasa obcina gluha za prebivalce in otroke!!! skrbijo samo za tiste ki so pri koritu! sem z vami, kako vam lahko pomagam?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img