spot_img

V Framu bodo dobili etnološko sobo pobega

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Framu, na Turnerjevi ul. 107, nastaja etnološka soba pobega (Escape room) ‘Zaženi mlin’, kjer bodo zainteresirane skupine lahko reševale zanimive izzive in skušale simbolično zagnati mlin.

V ozadju projekta je ekipa Modre delavnice, ki združuje zavzete mlade ustvarjalce in starejše navdušence. “Na Framskem je bilo v preteklosti veliko mlinov in žag. Do danes so se tam ohranili le en mlin, ena oljarna, zadnji žagi ob potoku pa razpada vodno kolo. Duh enega izmed framskih mlinarjev se je odločil, da ima dovolj propadanja te bogate dediščine Frama in ne želi, da se izgubi spomin nanjo,” so zapisali v Modri delavnici.

To je tudi osrednji motiv za snovanje etnološke sobe pobega, ki jo bodo poimenovali ‘Zaženimo mlin’. V prostoru je že zbranih nekaj starih delov iz Pečovnikovega mlina v Framu in iz Rečnikovega mlina v Račah. Prav tako pripravljajo mali otroški muzej, kjer bodo otroci spoznavali energijo vode, delovanje mlinov in elektrarn. Muzej se bo nahajal v prostoru pred sobo pobega.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img