spot_img

V Ceršaku kot v največjih prestolnicah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V slogu največjih svetovnih prestolnic je tudi v Šentilju zaživela zamisel o veličastnem koncertu pod zvezdami. Ker imajo v Šentilju daleč okrog znan pihalni orkester, dvoma o tem, kdo bi lahko nastopil na omenjenem koncertu ni bilo.

Pri organizaciji prve Poletne noči v Ceršaku, za katero vsi upajo, da bo postala tradicionalna, so sodelovali Krajevna skupnost Ceršak, Turistično društvo Cer Ceršak, Športno društvo Ceršak, Prostovoljno gasilsko društvo Ceršak, Turistični društvi Šentilj ter Brod Sladki vrh, družinska kmetija Dreier, pevci ljudskih pesmi Gabrijel Kolbič Zgornja Velka, šentiljski skavti ter Ljudske pevke iz Ceršaka. Pihalnemu orkestru so se v naravnem amfiteatru pridružili tudi pevci.

Dogodek, je h karavli v Ceršaku privabil veliko število obiskovalcev od blizu in daleč. Ti so lahko v čarobnem ambientu uživali ob vrhunskem programu, ki so ga pripravili izkušeni glasbeniki. Čarobnost večeru so dali številni svetlobni elementi, glasbeni koncert pa je bil le vrhunec celotnega doživetja, ki se je sicer začelo že na začetku peš poti, ki vodi do karavle.

S Poletno nočjo v Ceršaku je občina Šentilj kot kaže dobila še eno vrhunsko prizorišče za najrazličnejše dogodke. Potenciala tega dela Ceršaka se v Šentilju dobro zavedajo in že snujejo načrte, kako območju vdihniti dodatno vsebino. Z vrhunsko glasbeno poslastico, kot smo ji bili priča v soboto zvečer, je tudi zgodovinsko izjemno pomemben objekt znova užival pozornost, kot si jo tudi zasluži.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img