spot_img

Slavnostna seja občinskega sveta

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V sklopu praznovanja občinskega praznika, ki ga ima občina 21. junija, so v Rušah letos pripravili več kot 50 kulturnih, družabnih in športnih dogodkov. V petek pa je potekala slavnostna seja občinskega sveta na terasi pri Športnem parku Ruše.

Županja Urška Repolusk je ob tej priložnosti podelila priznanja odličnjakom Osnovne šole Janka Glazerja Ruše in Gimnazije in srednje šole za kemijo in farmacijo Ruše, pa tudi drugim občankam in občanom, ki s svojim delovanjem prispevajo k razvoju lokalne skupnosti.

Za izjemno plodno delovanje  je poskrbel Ljubo Germič, Društvo je ob ustanovitvi prevzelo ime legendarnega I. Pohorskega bataljona, ki je 8. januarja 1943 častno padel na Osankarici na Pohorju. Skozi vso svojo zgodovino nosi društvo vidno vlogo v domačem in mednarodnem prostoru, uspehe žanje tako na tekmovalnem, kot tudi na organizacijskem področju. Letos so denimo v Rušah organizirali  mednarodno  strelsko tekmovanje Grand Prix, na katerem je sodelovalo 21 držav sveta.

Ker so se letos vključili v program Zelena shema slovenskega turizma pod krovno znamko Slovenia Green, bo županja na slavnostni seji tudi podpisala Zeleno zavezo, s katero v občini sprejemajo deset trajnostnih načel, s katerimi se zavezujejo k trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave.

Slavnostna seja je po navadi v Rušah zadnja pred počitnicami, a letos temu ni tako. Ruške svetnike prihodnji teden čaka še ena redna seja občinskega sveta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img