Terme Čatež po koronakrizi z milijonskim dobičkom

0
480

Terme Čatež, eno največjih turističnih podjetij v državi, so po koronskem šoku za turizem v 2020 lani zabeležile več kot četrtinsko rast števila prenočitev. Prihodki od prodaje so narasli za več kot tretjino na 25,2 milijona evrov, po predlanskih štirih milijonih evrov izgube pa je čisti dobiček dosegel 5,5 milijona evrov.

V Termah Čatež so gostje lani ustvarili 537.875 prenočitev, kar je 26,5 odstotka več kot v 2020, ko so tako kot preostali turistični sektor močno občutili posledice epidemije covida-19.

Število tujih prenočitev se je povečalo za 21,2 odstotka na rahlo več kot 120.000, največ so jih ustvarili Nizozemci, Poljaki in Nemci. Število domačih prenočitev pa se je ob še enem letu koriščenja turističnih bonov 2020 in 2021 povečalo za 28,1 odstotka na nekaj manj kot 418.00, je razvidno iz revidiranega letnega poročila družbe za lani, objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Obisk v termalnih bazenih je dosegel 615.804 kopalcev ali 20,1 odstotka več kot predhodno leto.

Lani so v podjetju izpeljali prenovo apartmajev v kompleksu Terme Village v Čatežu, prenovili restavracijo v tamkajšnjem Hotelu Terme in razširili gostinski del v čateški zimski termalni rivieri. Letos bodo zaključili že začeto širitev zimske termalne riviere, po napovedih pa bodo prenovili tudi glavni prehod in garderobni del na poletni termalni rivieri, v načrtu je še izgradnja krožne športno-rekreativne poti okoli kompleksa Terme Čatež po protipoplavnem nasipu.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here