Organizatorji poudarjajo, da Teden restavracij, ki vsako leto privabi več kot 110.000 gostov, ni le praznik vrhunske kulinarike. Dogodek se je uveljavil tudi kot platforma za povezovanje strokovnjakov, izmenjavo znanj in krepitev partnerstev, ki prispevajo k razvoju slovenskega gostinstva.

Osnovna cena menijev na Tednu restavracij znaša 25 evrov, pri najbolje ocenjenih restavracijah pa se lahko z dodatkom za kakovost zviša do 36 evrov. Letos se je dogodku pridružilo šest novih ponudnikov, ki so v menije vključili surovine z oznako izbrana kakovost – Slovenija.

Zaradi naraščajočega števila gostov in rezervacij se gostinski sektor sooča s potrebo po učinkovitejšem upravljanju procesov in boljši uporabniški izkušnji. Zato je Teden restavracij letos uvedel nov digitalno podprt rezervacijski sistem, ki omogoča avtomatizacijo, večjo preglednost in prilagojeno izkušnjo tako gostom kot gostincem.

Prvi dnevi rezervacij že kažejo, da so gosti digitalno rešitev dobro sprejeli. Sistem beleži veliko odzivnost in številne uspešno zaključene rezervacije že v uvodnih dneh.