spot_img

Svetniki sprejeli večino točk, umaknili pa etični kodeks funkcionarjev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestni svetniki so v prvem branju potrdili Strategijo Pametno mesto in se seznanili z novim ciklom participativnega proračuna MO Maribor. Potrjen je bil tudi drugi rebalans proračuna, ki predvideva povečanje postavke za 520 000 evrov za investicijsko vzdrževanje športnih objektov, 244 000 evrov se namenja za gradnjo postaj sistema souporabe koles Mbajk in 138 000 evrov za sanacijo dvorane MČ Pobrežje.

Mestni svetniki so po skrajšanem postopku sprejeli rebalans proračuna za leto 2022. Veljavni proračun znaša 187,6 milijona evrov in se z rebalansom povečuje na 189,1 milijona evrov. Gre za dodatna vplačila prihodkov v proračun MO Maribor, in sicer pri povečanju za izvajanje gospodarske javne službe.

Mestni svetniki so v prvem branju sprejeli tudi Strategijo Pametno mesto, katerega namen je uvajanje pametnih rešitev in privabljanje novih investitorjev , ki bi potencialno zagotavljali financiranje na področju digitalizacije v prihajajoči finančni perspektivi 2021-2027.

Najbolj perečo točko, etični kodeks funkcionarjev in funkcionark na mariborski občini, so po predlogu Matica Matjašiča, ki mu je sledil tudi pozitiven odgovor župana Saše Arsenoviča, umaknili iz dnevnega reda. Je pa Matjašič opozoril na ponavljajočo se problematiko višanja najemne v enem izmed športnih objektov na ulici Staneta Severja v Novi vasi.

Predstavniki društva so županu pred sejo sicer izročili pismo z željo po dosegi konsenza. Župan jim je sicer zatrdil, da bodo situacijo preverili in se nanjo proaktivno odzvali, ali tudi v korist nadalnjemu delovanju organizacije? To bo pokazal čas, zagotovo pa ne gre za prvi primer višanja najemnim društvom, katerih dejavnosti niso profitabilne narave, zato je zahteva po zviševanju stroškov popolnoma v neskladju z obljubami o sožitju vseh skupnosti v mestu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img