spot_img

Plan B za prihodnost Zlate lisice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tekmovanja za Zlato lisico v letu 2023 ne bo. Sicer bo tekma svetovnega pokala za ženske potekala v Kranjski gori, a to ne bo Zlata lisica. To je tudi glavni razlog za podpis sporazuma o skupni organizaciji Zlate lisice med Mestno občino Maribor, Alpskim smučarskim klubom Branik Maribor, Javnim podjetjem Marprom ter družbo Šport Maribor. S podpisom sporazuma je vsak izmed deležnikov sprejel svoj del nalog in aktivnosti povezanih z realizacijo »plana B« in izvedbo tekmovanja za Zlato lisico na Mariborskem Pohorju v prihodnjih letih.

Mednarodna smučarska zveza je v tem tednu objavila koledar tekem v svetovnem pokalu v smučanju za prihajajočo sezono. Na koledarju pa se, kot se je po tihem tudi predvidevalo ni znašla mariborska Zlata lisica. Slovenija je sicer tekmo ženskega svetovnega pokala obdržala, ta se bo odvijala v Kranjski Gori, vendar ne pod imenom Zlata lisica. V Mariboru pa se aktivno pričela prizadevanja, da bo Zlata lisica leta 2024 znova na mariborskem Pohorju.

Da bi se Zlata lisica v bližnji prihodnosti znova odvijala v Mariboru so danes vsi deležniki tega projekta podpisali slavnostni sporazum o skupni organizaciji tekmovanja. Pogodba je štiri-partitna med Mestno občino Maribor, Alpskim smučarskim klubom Branik Maribor, Javnim podjetjem Marprom ter družbo Šport Maribor.

Dela na tako imenovani progi plana B so se pričela novembra lani, takrat so posekali več 100 dreves. Start nove proge pa je predviden na zgornji postaji Habakuk, cilj pa na Trikotni jasi. Tam bi v tem primeru postavili tudi tribune za gledalce in ostalo potrebno infrastrukturo.

Javno podjetje Marprom mora tako dokončati delo na terenu, da lahko prične Alpski smučarski klub Branik poskrbeti za homologacijo proge. Kajti vsaka proga na kateri poteka svetovni pokal potrebuje svojo homologacijo iz strani FIS-a.

Zlata lisica je bila v zadnjih 10 letih 5-krat prestavljena v Kranjsko Goro. V tem obdobju je bilo izvedenih 90% tekem, odpadli sta namreč samo 2. Ena na Mariborskem Pohorju zaradi premajhne količine snega, druga v Kranjski Gori zaradi preveč zapadlega snega noč pred tekmo. Po besedah Gregorja Lednika iz ASK Branik, bi ob predpostavki, če da bi zadnjih 10 let na Pohorju že imeli plan B vse tekme izvedli v Mariboru.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img