spot_img

Svetniki potrdili podražitev vodarine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski mestni svetniki so zadnjo sejo pred poletnimi počitnicami začeli v izredno napetem ozračju. Sprva se je namreč zdelo, da seje sploh ne bo, saj na glasovanju o dnevnem redu niso bili sklepčni. Po kasnejšem prihodu treh svetnikov pa je bilo to dovolj za izpeljavo seje z minimalnim številom 23-ih članov mestnega sveta.

Po prvotnem predlogu bi morali mestni svetniki glasovati samo o podražitvi, s katero bi bile položnice za vodo za povprečno gospodinjstvo višje za 1,54 evra, a so se nato na mestni občini, tudi na pozive iz svetniških vrst, odločili predlagati, da bodo gospodinjskim uporabnikom do konca leta subvencionirali 30 odstotkov cene. Mestni svet je takšen predlog podprl, za to pa bo mariborska občina iz proračuna namenila 135.000 evrov, od tega 90.000 evrov iz letošnjega, občani pa bodo plačevali za deset, namesto za skoraj 18 odstotkov višje položnice za vodo.

Župan Saša Arsenovič je s strani mestnega svetnika dobil vprašanje o morebitni premestitvi sedeža Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, ki je pred dnevi med občani vzbudila celo ogorčenje.

Na predlog svetnika Stranke mladih – Zeleni Evrope Igorja Jurišiča so svetniki ob koncu seje nameravali sprejeti še etični kodeks funkcionarjev Mestne občine Maribor. Ker pa je kar nekaj svetnikov sejo zapustilo predčasno in so bili nesklepčni, bodo o predlogu glasovali pred začetkom naslednje seje po poletnih počitnicah.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img