spot_img

Čas, ko mesto postane svet v malem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) – pokroviteljstvo mu je namreč izkazala leta 2013. V okviru Festivala Lent tako te dni v Mariboru poteka že 34. mednarodni folklorni festival, ki po dveh letih potovalnih omejitev zaradi pandemije covida-19 znova prinaša nastope folklornih skupin z vseh celin.

Folkloristi so včeraj nastopili na osrednjem prizorišču Festivala Lent na Trgu Leona Štuklja, prihodnje dni se bodo predstavljali v manjših skupinah po mestu in nekaterih okoliških krajih. Slovenijo tudi tokrat, tako kot vedno zastopala mariborska Akademska folklorna skupina Študent.

Folkart  že več kot 3 desetletja zapored gosti najboljše in najbolj znane folklorne skupine z vsega sveta, ki so obiskovalcem pričarale vpogled v svojo bogato in barvito zgodovino. Iz vseh oddaljenih kotičkov sveta so folklorne skupine v Maribor in ostale slovenske kraje prinesle pravo dragocenost – kulturno dediščino, ljubezen do svojih korenin in ponosno držo ambasadorjev tradicijske kulture.

V organizaciji Narodnega doma Maribor in ob pomoči članov Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora je Folkart pravi glasnik prijateljstva in vezi med narodi vsega sveta.

In tako se tudi letos nadaljuje velika zgodba, ki v mesto prinaša paleto neštetih barv svetovne ljudske tradicije. In tako Maribor že več kot 3 desetletja ob začetku poletja postane svet v malem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img