spot_img

Švedska okrepitev vijoličaste obrambe

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

NK Maribor je v sklopu zimskega prestopnega roka pripeljal prvo okrepitev Maxa Watsona. Po pričakovanjih gre za centralnega branilca, ki po zapolnil vrzel ob skoraj potrjenem odhodu Roberta Voloderja. Športni direktor Marko Šuler je dejal, da so iskali močnega branilca z kvaliteto v zračnih dvobojih. Ob enem je spomnil, da bi si Maribor v normalnih razmerah takšnega igralca finančno težko privoščil.

NK Maribor je po uvodnih treningih že lahko predstavil prvo kadrovsko potezo za nadaljevanje sezone. Nova moč za t.i. vijol’čno pomlad je Max Watson, 25-letni švedski branilec, ki se je pod Kalvarijo preselil po izteku pogodbe s švedskim prvoligašem Malljbyem. Po podatkih Transfermartka je vreden kar 700,000 evrov in bi moral predvsem na izdatno minutažo predstavljati dostojno zamenjavo odhajajočemu Robertu Voloderju.

Športni direktor Marko Šuler se predstavitve novinca, zaradi epidemioloških razlogov ni mogel udeležiti, a je klub vseeno prenesel njegovo poročilo mnenja, ki govori predvsem v smeri, da so ob možnosti odhoda Voloderja iskali nekoga z izkušnjami predvsem pa s stanovitnostjo na štoperskem položaju. Ob enem si želi osvajanja lovorik in igranja v Evropi.

Visok je 186 cm, tehta 80 kg. V Skandinaviji se je uveljavil kot hiter branilec, ki se odlikuje v zračnih dvobojih in je spreten v prenosu žoge na nasprotno polovico igrišča.
Sezona v švedski ligi Allsvenskan se praviloma konča v mesecu decembru, zato je ob spoznanju, da s Malyvbjem nebo podaljšal pogodbe, svojo fizično pripravljenost vzdrževal sam. Sicer pa gre za branilca z tipičnimi skandinavskimi lastnostmi, dobrim tajmingom za igro z glavo in prav tako izredno stabilno oz. preudarno igro po tleh. Slovenske lige praviloma ne pozna dobro, je pa seznanjen s vsemi uspehi NK Maribor s švedskimi predstavniki.

Za Mjällby AIF je Watson, ki bo 3. februarja dopolnil 26 let, v zadnjih dveh sezonah odigral 50 tekem v prvoligaški konkurenci, po izteku pogodbe pa prihaja v Ljudski vrt v statusu prostega igralca. Pred tem je tri zaporedne sezone igral v drugi švedski ligi za Mjällby AIF, Jönköpings Södra IF in za Norrby IF, v 2022 pa začenja novo zgodbo z velikim motivom.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img