spot_img

Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej.

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po dobrem odzivu na decembrske dneve cepljenja, bodo zdravstveni zavodi v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje med 13. in 15. januarjem organizirali Dneve cepljenja pod geslom “Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej.” Tudi tokrat se akciji pridružuje tudi Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, ki bo akcijo organiziral na lokaciji Mestne občine Maribor in posameznih lokacijah okoliških občin.

Matematični izračuni trenutnega vala epidemije napovedujejo, da bi lahko dnevno število okužb z novim koronavirusom do konca meseca doseglo okoli 10.000. Poleg vseh nefarmokoloških ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa je tako še naprej ključno cepljenje, ki lahko občutno zmanjša tveganje za težji potek bolezni. K cepljenju sicer pozivajo tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Če se želimo v Sloveniji izogniti kolapsu zdravstvenega sistema in ostale kritične infrastrukture, do česar bi lahko pripeljale množične karantene, je potrebno v prihodnjih dneh dosledno spoštovati vse ukrepe za zajezitev epidemije.

Ob vseh nefarmacevtskih ukrepih za zajezitev epidemije pa še naprej velja, da lahko cepljenje občutno zniža pritisk na bolnišnice. Ne glede na manjšo učinkovitost cepiv pri preprečevanju okužbe s sevom omikron, je cepljenje tako še vedno smiselno.

Cepljenje na Jezdarski 10 bo v teh dneh potekalo od osme ure zjutraj do osme ure zvečer, cepiti pa se bo mogoče z vsemi potrjenimi cepivi. Urniki za ostala cepilna mesta v okoliških občinah so dosegljivi na spletnih straneh mariborskega zdravstvenega doma.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img