spot_img

Spremembe karanten za ključno infrastrukturo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Epidemiološka situacija se nikakor ne umirja. V nedeljo so po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 7901 PCR-testih potrdili 4967 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 62,9-odstoten. Gre za največje število potrjenih primerov v nedeljo doslej, zato je vlada na dopisni seji spremenila odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z novim koronavirusom, ki zdaj bolj jasno določa izjemo od določbe, po kateri mlajšim od 12 let ni treba izpolnjevati PCT-pogoja. Med drugim se učencem zagotavlja 20 hitrih antigenskih testov mesečno.

Vlada je na današnji dopisni seji spremenila odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19. Posledično od srede naprej veljajo nova pravila. Izjema so tudi učenci, dijaki in študentje, ki so bili v stiku z okuženim v razredu. Kot je poudaril minister so bile spremembe karanten sprejete na podlagi novih spoznanj o omikronu.

Epidemiološka situacija v državi in svetu ostaja resna, število okuženih z novim koronavirusom še vedno narašča in tako bo verjetno tudi v naslednjih tednih, da bo porast števila okužb velik. Merodajno za stroko pa postaja število hospitaliziranih.
Kot je poudaril minister so izjeme, ki so bile sprejete 10. januarja prioritetne, kar pomeni, da se učiteljem, ki so polnocepljeni ni potrebno 7 krat tedensko testirati, saj so s pogojem polne cepljenosti zadostili pogojem. Nova pravila veljajo od srede naprej. Odrejenih karanten pred novimi pravili, torej pred sredo, se ne bo preklicalo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img