spot_img

Športna društva razočarana zaradi zamujene priložnosti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Ruše ima bogato športno zgodovino, tudi zato si je občina prizadevala za nakup dveh zemljišč na javni dražbi, ki se nahajata neposredno zraven Športnega parka Ruše. A občinski svetniki so soglasje k nakupu zemljišča zavrnili, tako se občina dražbe ni mogla udeležiti. Javna dražba je potekala včeraj, po neuradnih informacijah sta bili zemljišči prodani za slabih 98.000 eur brez DDV. Kaj bo kupec naredil s tem zemljiščem in kakšna prihodnost čaka tenis igrišča, ki so na enem od zemljišč že od leta 1995, zaenkrat še ni znano.

Kot smo v oddaji Regionalno že poročali je ruška županja Urška Repolusk na 6. izredno sejo v začetku meseca maja uvrstila točko dnevnega reda »dopolnitev letnega načrta ravnanja s stvarnim občinskim premoženjem«. Na podlagi tega, bi občina lahko pristopila k nakupu dveh zemljišč, ki v naravi predstavljata zemljišči tik ob obstoječem Športnem parku Ruše. A svetniki, županjinega predloga niso podprli in tako onemogočili, da bi občina lahko sodelovala na javni dražbi, ki je potekala včeraj.

Okvirna površina obeh zemljišč znaša 6.379 kvadratnih metrov. Kot razlog za zavrnitev sodelovanja občine na javni dražbi so občinski svetniki navedli, da si niso želeli, da bi občina Ruše kupila zemljišče na zalogo. Ampak, na enem izmed omenjenih zemljišč že od leta 1995, v takratnem dogovoru s Tovarno Dušika Ruše stojita dve tenis igrišči, hkrati pa občina že več kot 15 let obljublja strelskemu društvu Pohorski bataljon 1 novo pokrito strelišče za malokalibersko orožje, ki so ga strelci izgubili ob gradnji bazena v Športnem parku. Torej potencialnih vsebin za zemljišče, ki je lokacijsko idealno je več kot dovolj.

In kot se je izkazalo, je priložnost za nakup na javni dražbi, zaradi nepodpore nekaterih občinskih svetnikov dejansko bila zamujena. Včeraj je namreč potekala javna dražba, na kateri je bilo 7 dražiteljev, na koncu pa sta bili obe zemljišči prodani za slabih 98.000 eur brez DDV, po neuradnih informacijah je kupec zemljišč Betonarna Bračko.

Ob tem je potrebno izpostaviti, da so nekateri občinski svetniki zagovarjali idejo o tem, da bi zemljišče zaseben investitor, ki bi na tem območju kasneje izgradil športno infrastrukturo, ki bi bila na razpolago vsem občankam in občanom. A sodeč po neuradnih informacijah, gre sedaj za drugega kupca zemljišča, za katerega pa se še ne ve, kakšne ima načrte glede zemljišč.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img