spot_img

Mariborska univerza do dodatnih postelj za študente

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pred redno sejo so se članice in člani Upravnega odbora sestali na izredni seji, na kateri so podali soglasje k Elaboratu pripojitve Dijaškega doma Maribor k Univerzi v Mariboru. Ocenjuje se, da bo pripojitev dolgoročno pozitivno vplivala na poslovanje obeh zavodov, med drugim tudi v obliki pridobitve potrebnih dodatnih postelj za študente. Gre za dijaški dom, ki leži v neposredni bližini študentskega naselja na Gosposvetski cesti ter treh fakultet in je precej oddaljen od srednjih šol.

Članice in člani Upravnega odbora UM so nadaljevali z izvedbo 14. redne seje, kjer so po uvodni potrditvi dnevnega reda, zapisnika minule seje in pregleda realizacije sklepov, sprejeli Pravilnik o upravičenosti financiranja mladih raziskovalcev in postopkih za izbiro mentorjev in mladih raziskovalcev, ki je bil predhodno že potrjen s strani Senata UM. Kot je bilo obravnavano na senatu UM, je ureditev vprašanj financiranja mladih raziskovalcev ter dodelitev mentorskih mest raziskovalnim programom, na podlagi Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti prešla v pristojnosti t. i. prejemnikov stabilnega financiranja, med katere sodi tudi Univerza v Mariboru kot javna raziskovalna organizacija.

Upravni odbor UM je obravnaval tudi predlog sklenitve sodne poravnave v odprti sodni zadevi.

V nadaljevanju se je Upravni odbor UM seznanil s poročilom notranje revizije izbranih članic na področju zaposlovanja za obdobje 2018-2020 in na področju evidentiranja stroškov po dejavnostih članic za leto 2020 ter pritrdil predstavljenim aktivnostim Univerze glede na prejeta priporočila. Cilj notranje revizije je bil namreč presoditi vsebinsko ustreznost pristopa članic k razporejanju stroškov po dejavnostih in enotnost pristopa med članicami ter podati priporočila in izboljšave.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img