spot_img

Spet je zadišalo iz kotlov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V soboto je v Ceršaku zadišalo iz številnih kotlov, v katerih je več deset ekip pripravljalo golaž. Že sedmič so se različna društva in skupine zbrale na zdaj že tradicionalni prireditvi Cirbeški kotel, ki se je pred petimi leti začela povsem spontano.

Cirbeški Kotl ni samo tekmovanje, je druženje, zabava in kulinarično doživetje, ki se ga vsako leto udeleži med 45 in 50 ekip iz Slovenije in tujine. Od 8.ure dalje so pripravili poseben program, ki je združil številne obiskovalce s kulinaričnimi dobrotami. Zabavale pa so se tudi ekipe, ki so izkoristile sobotno druženje tudi za posebno povezovanje.

Ekipo morajo sestavljati najmanj tri osebe, organizator pa zagotavlja stojnico, meso, čebulo in drva. Župan in ostali tekmovalci so se lotili kuhanja golaža, a skrivnosti dobrega golaža ni razkril nihče.

Povezovanje in sodelovanje občanov je v Šentilju zelo pomembno, saj se odločevalci zavedajo da je povezana skupnost ključna za boljši jutri. Kar so uvidele tudi ekipe iz sosednjih občin.

Prireditev, ki je namenjena druženju vseh generacij, so začinili tudi z glasbenimi in plesnimi nastopi, pa tudi napihljiva igrala za otroke.

Po dveh letih koronskih omejitev je letos obisk po ocenah organizatorjev presegel vsa pričakovanja. Da je bilo hrane za vse dovolj je to soboto skrbelo več kot 40 prijavljenih ekip. Prireditev je sicer zasnovana na prostovoljni bazi, saj ničesar ne prodajajo, ampak obiskovalci za jedi prispevajo zgolj prostovoljne prispevke.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img