spot_img

V Mariboru nastalo prvo pametno pohištvo na svetu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji Regionalni viziji predstavljamo prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu, imenovano PREGL DIGITAL. Gre za prvo tovrstno pohištvo, ki z aplikacijo na digitaliziran način omogoča zelo natančno spremljanje lokacije, zaloge ter porabe laboratorijskega pribora in kemikalij. Laboratorijem omogoča bistveno hitrejši dostop do vseh potrebnih informacij ter s tem večjo učinkovitost, prihranek časa in optimiranje zalog.

Podjetje, ki velja za največjega dobavitelja za laboratorije v Sloveniji, se od leta 2015 naprej ukvarja tudi z izdelavo laboratorijskega pohištva. V podjetju so dlje časa snovali idejo, kako urediti neurejene evidence posameznega laboratorija in urediti njegov izgled. Tako je v sodelovanju z mariborskim start up podjetjem nastalo prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu PREGL DIGITAL.

Friderik Pregl, je bil slovenko-avstrijski zdravnik in kemik ter prvi in edini slovenski nobelovec. Od tod izhaja ime Pregl digital.

Laboratorijskemu osebju prinaša bistveno hitrejši dostop do vseh potrebnih informacij. Sistem je že v osnovi opremljen s podatki za več kot 800.000 laboratorijskih materialov (kemikalij in pribora) ter omogoča pregled in spremljanje uporabe tako v enem laboratoriju, kot tudi centralno v vseh laboratorijih posamezne organizacije.

V razvoju pa so že dodatni moduli, ki bodo vse skupaj povezali v celoto, z namenom, da bo celoten laboratorij urejen v digitalni obliki.

Pametno pohištvo in spremljevalna aplikacija so nastali z željo po digitalizaciji analognih procesov v trenutnih laboratorijih in transformaciji le-teh v internet stvari. V samem razvoju so se osredotočali predvsem na preprostost uporabe in opcijo nadgradnje obstoječih laboratorijev in pohištva v »pametne«. Aplikacija je dodatek, ki osebju laboratorijev doprinaša enostavnejšo uporabniško izkušnjo in povezljivost procesov. Sam razvoj je potekal v smeri centraliziranega upravljanja podatkov v oblaku in upravljanja flote nizko energetskih naprav. Naprave omogočajo realni časovni prikaz informacij na samem pohištvu ter zajem telemetrije. S pomočjo uporabe tehnologije e-papirja nudijo večletno avtonomijo in s strani uporabnika ne potrebujejo vzdrževanja.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img