spot_img

Slovenija na področju svobode medijev zdrsnila za 18 mest

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Slovenija je na indeksu medijske svobode padla za 18 mest in je med 180 državami zasedla 54.mesto, je razvidno iz danes objavljenega indeksa organizacije Novinarji brez meja. Ta v letnem poročilu svari predvsem pred novim obdobjem polarizacije, ki jo dodatno krepi informacijski kaos.

Položaj Slovenije je v letnem poročilu organizacije Novinarji brez meja v povprečju označen za problematičen. Zato je današnji svetovni dan svobode tiska v Sloveniji osredotočen na pomen, ki ga imajo javni mediji. Javni mediji so po mnenju Društva in Sindikata novinarjev Slovenije ključni za delovanje demokracije.

Predstavniki Pravne mreže za varstvo demokracije so danes predstavili spremembe zakona o javnem mediju, ki so jih pripravili v sodelovanju z različnimi deležniki.

Med deležniki, ki jih navajajo v Pravni mreži za varstvo demokracije so vse od medijskih strokovnjakov, zaposlenih ter delno tudi javnosti. V prihodnjih dveh tednih bodo zato organizirali tudi javno razpravo, h kateri bodo povabili širšo javnost.

Eden izmed sodelujočih medijskih strokovnjakov je navedel, kako pomembno je, da ima javni medij zagotovljeno ustrezno in močno financiranje ter je usmerjenost v prihodnost.

Ob mednarodnem dnevu svobode medijev se tudi v Društvu novinarjev Slovenije pridružujejo misli, da je svoboda medijev in novinarjev ključna za demokratičen politični proces, kar dokazuje že pogled v soseščino, kjer je bila podreditev medijev eno od glavnih orodij za prevzem in ohranitev na oblasti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img