spot_img

Slavnostni podpis z enim enim najbolj markantnih fotografov, Stojanom Kerblerjem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V poročni dvorani mestne hiše je županja Nuška Gajšek podpisala pogodbo z gospodom Stojanom Kerblerjem, častnim občanom Mestne občine Ptuj in prejemnikom Prešernove nagrade za življenjsko delo na področju fotografije v letu 2020, ki je Mestni občini Ptuj daroval 1650 fotografij iz svojega dolgoletnega ustvarjalnega opusa.

Stojan Kerbler je sicer znan slovenski fotograf, ki živi in deluje na Ptuju in na Ptujski gori. Leta 2020 je za življenjsko delo na področju fotografije prejel Prešernovo nagrado. Je pa velik zagovornik ponosa domačnosti in starih običajev, slednje so tudi predstavljene v njegovem širokem opusu fotografij.

Podarjene fotografije bodo letos, predvidoma v septembru ob odprtju Kabineta Stojana Kerblerja v stavbi na Prešernovi 29, kjer je tudi sedež Galerije mesta Ptuj, predstavljene širši javnosti. V kabinetu bo na stalni razstavi na ogled 160 fotografij, druge pa bodo raziskovalcem Kerblerjevega mojstrskega opusa na voljo kot študijsko gradivo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img