spot_img

Sanacija regionalke za 11 milijonov

V zadnjem tednu

V občini Apače se bodo letos lotili celovite rekonstrukcije regionalne ceste do občine Gornja Radgona. Prav s slednjo in občino Sveti Jurij ob Ščavnici pa bodo v sklopu projekta  nadgradnje vodovoda sistema zagotovili varno in stabilno oskrbo z zdravo pitno vodo skoraj 9500 prebivalcem. Projekta sta ocenjena na približno 10 milijonov evrov.

Občina Apače je v mandatu aktualnega župana Andreja Steyra bila uspešna na področju povezovanja med lokalno in državno politiko. Praktično vse večje investicije so bile sofinancirane s strani resornih ministrstev ali evropskih kohezijskih skladov.

Prav na področju cest bo v Apačah kmalu stekel projekt ureditve prometnice Žepovci-Črnci, z ureditvijo kolesarske povezave v občinah Apače in Gornja Radgona. Gre za dvofazni projekt, pri čemer bi s prvo fazo predvidoma začeli še letos, medtem ko je druga faza v predvidena v prihodnjih letih. Celotna naložba pa znaša nekaj več kot 11 milijonov evrov.

Ena izmed večjih investicij na komunalnem področju bo Nadgradnja vodovoda sistema C – 2. faza. Projekt je vreden nekaj manj kot 11 milijonov evrov in bi naj bil zaključen do konca leta 2023. Občina torej veliko vlaga v osnovno infrastrukturo, s čimer pa bodo nadaljevali tudi v bližnji in daljni prihodnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel