Kakšni so izzivi sodobne logistike?

0
425

Za logistična in transportna podjetja po vsem svetu je bilo zadnjih nekaj let zelo zahtevnih in nepredvidljivih. Logistična in druga podjetja so se in se bodo morala še bolj prilagoditi številnim izzivom in trendom, ki prihajajo. Zato so na Srednji prometni šoli Maribor danes, med drugim pripravili tudi mednarodni simpozij z naslovom Izzivi logistike. 

Na Srednji prometni šoli Maribor so danes gostili 18. srečanje logističnih šol Slovenije. Hkrati je na šoli potekalo tudi državno tekmovanje v znanju logistike, predstavitev poklicev in mednarodni simpozij z naslovom Izzivi logistike.

S predstavitvijo različnih poklicev iz področja logistike lahko dijaki Srednje prometne šole vidijo zakaj se izobražujejo, ker bodo morda ravno na teh področjih kasneje tudi zaposleni. Že večkrat je bilo poudarjeno, da si na področju logistike ne moremo privoščiti zamud v izobraževalnih procesih, kot se je to zgodilo na področju predelovalne dejavnosti.

Ključna faktorja, ki se ju morao mladi zavedati pri izbiri poklica, sta eksistenčna vrednost poklica in razvojna perspektiva. Seveda je nemogoče z gotovostjo trditi, kateri poklici bodo v prihodnosti najbolj perspektivni, saj se dinamika na področju zaposlovanja spreminja iz leta v leto in je podvržena številnim gospodarskim dejavnikom, kljub temu pa lahko izluščimo nekaj poklicev, ki da bodo v prihodnosti iskani, predvsem na pordočju logistike.

Za logistična in transportna podjetja po vsem svetu je bilo zadnjih nekaj let zelo zahtevnih in nepredvidljivih. Logistična in druga podjetja so se in se bodo morala še bolj prilagoditi številnim izzivom in trendom, ki prihajajo na področju industrije 4.0, rastočega obsega transporta, avtomatizacije in robotizacije, razvoja umetne inteligence, trajnostnega razvoja kot tudi problematike kadrov v logistični panogi, ki jo moramo reševati s kakovostnimi izobraževalnimi programi.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here