Sanacija Doma kulture skoraj pri koncu

0
271

Želja po celoviti adaptaciji  Doma kulture je v Rušah prisotna že nekaj časa, žal pa se je zaradi obsega investicije in zmožnosti zagotavljanja finančnih sredstev pričetek del vseskozi zamikal. Glede na stanje objekta in na njegov vpliv na okolico, tako iz varnostnega vidika, kot tudi iz estetskega vidika so v 1. fazi poskrbeli za najnujnejša opravila.

Že izvedba 1. faze del je imela takojšen vpliv na energetsko učinkovitost objekta, saj je s tem bistveno zmanjšana porabo energije za ogrevanje v objektu. Zaradi obsega investicije so morale le-to razdelitiv več faz, kar je omogočilo, da zadeve izpeljejo po zmernem terminskem planu.

V času sanacijskih del so v domu kulture spremenili tudi način ogrevanje. Prej so prostore ogrevali s kurilnim oljem, od prihodnje zime naprej pa bo ogrevanje potekalo z ekološko sprejemljivejšim energentom. Obnovljen objekt pa bo v programskem smislu v funkciji neinstitucionalnega izobraževanja, namenjenega občanom in pravnim subjektom; društvom, zvezam, in interesnim skupinam s področja kulturne dejavnosti ter občinskim programom Občine Ruše.

Otvoritev prenovljenega doma kulture je predvidena 20. junija, otvoritveni program pa je trenutno še v pripravi.

Okvirna vizija adaptacije objekta Doma kulture Ruše je, da se le-ta programsko in prostorsko preoblikuje v skladu z željami občine in današnjih uporabnikov. Na ta način bo kulturni dom postal vitalen center različnih dejavnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here