spot_img

Nekateri brez interneta, projekt Rune pa stoji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Lovrenška občina je pred leti administrativno uspešno zaključila s projektom Rune, a do realizacije slednjega še do danes ni prišlo. Župan Marko Rakovnik upa, da bo projekt stekel še letos, saj je v Lovrencu še veliko gospodinjstev z slabimi internetnimi povezavami, na nekaterih predelih ga še sploh nimajo. So pa uspešno zagnali projekt participativnega proračuna, v sklopu katerega so že izbrali prioritetno naložbo.

V občini Lovrenc na Pohorju je približno 400 gospodinjstev, ki nima možnosti priključiti se na širokopasovno telekomunikacijsko omrežje, ki bi omogočalo hitrosti večje od 1 Gb/s oziroma 100 Mb/s. Občina se je zato vključila v pripravo in izvedbo dveh projektov, ki bodo omogočili izgradnjo odprtega optičnega omrežja in sicer projekt RuNe in projekt GOŠO (gradnja odprtih širokopasovnih omrežij).

Lovrenška občina je v iztekajočem se mandatu 2018-19 prejela rekordna državna sredstva, se bo ta trend nadaljeval tudi pod vlado Roberta Goloba, ki je še v nastajanju?

Poleg osrednjega projekta gradnje prizidka zdravstvenemu domu pa bodo v Lovrencu nadaljevali tudi z participativnim proračunom, katerega slogan po maje bi šlo je k soudeležbi privabil številne občane.

Poleg vzpostavitve kmečke tržnice pa bo urejena tudi okolica kulturno prireditvenega prostora, ki se nahaja v bližini cerkve Sv. Kunigunde.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img