S sodobnim načinom življenja vse več kroničnih obolenj črevesja

V Izumu je minuli teden potekalo že 6. strokovno srečanje z učnimi delavnicami, 6. Mariborski dan Kronično vnetne črevesne bolezni.

Tako želijo s širšo razpravo pokriti vse aspekte te bolezni.

Kronična vnetna črevesna bolezen je dolgotrajno vnetno obolenje črevesa. Sem uvrščamo dve bolezni, ki sta si precej podobni, to sta CROHNOVA BOLEZEN in ULCEROZNI KOLITIS. Z modernim načinom življenja obe strmo naraščata.

Pri kroničnih vnetnih črevesnih boleznih je ključna hitra diagnostika in čimprejšnje zdravljenje. Tako je ključno, da opazujemo simptome in pravočasno obiščemo zdravnika.

Natančen vzrok bolezni ni jasen. Do sedaj je znano, da je za nastanek bolezni odločilna genetska predispozicija. Tako si želijo z zdravili in dietami bolnikom omogočiti čimbolj normalno življenje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content