Zaključek projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode

V Mestni občini Celje je do sedaj vgrajenih skoraj več kot 19 kilometrov novih kanalizacijskih cevi, kar Pripravljenih je 280 hišnih priključkov, ki bodo povezani z novo javno komunalno omrežje.

Delo v Mestni občini Celje je zaključeno ali pa se nahaja tik pred koncem na treh različnih sklopih. Župan Matija Kovač poudarja, da vključitev v javno kanalizacijsko omrežje ne prinaša le okoljskih koristi, temveč tudi pomembno izboljšuje kakovost življenja prebivalcev ter vpliva na zmanjšanje stroškov.

V mesecu oktobru so zaključili projekt »Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Savinje — Občine Celje, Štore in Vojnik«, ki je bil v programskem obdobju 2014-2020 vključen v Dogovor za razvoj regij kot eden od podprtih regijskih projektov Savinjske razvojne regije.

Evropska unija in Republika Slovenija sta sofinancirali projekt iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v skupni vrednosti nekaj manj kot 4,7 milijona evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content