S prijaznostjo proti sovražnemu govoru

8. decembra letos, dva dni pred svetovnim dnevom človekovih pravic so na Zavodu PIP vzpostavili točko za podporo ob zaznavi sovražnega govora.

Vzpostavitev točke bo pospremila pozitivna informacijska kampanja pod sloganom #bodimoprijazni, s katero želijo opozoriti na pomen prijazne in spoštljive komunikacije. Za posvet pa bodo ljudem na voljo na sledeče načine:

Državnotožilski spisi v Sloveniji med obdobjem 2008 in 2018 kažejo, da le četrtino storilcev sankcionirajo in da je več kot polovica primerov sovražnega govora nastalo na spletu.

S projektom Bodimo prijazni želijo javnost spodbuditi k dvigu števila prijav sovražnega govora pristojnim inštitucijam in organom ter hkrati povečati senzibilnost do sovražnega govora. Kampanjo bodo izvajali v sodelovanju z več kot 20 javnimi institucijami, med drugim Zavod za zaposlovanje, Center za socialno delo Maribor, Univerza Maribor, mariborska knjižnica, pa tudi Mestna občina Ptuj in Upravna enota Ptuj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content