Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas odsotnosti, ki izhaja iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Največji problem dodatnega obremenjevanja gospodarstva iz naslova bolezni, je predvideno podaljšanje obdobja bolniškega nadomestila v breme delodajalca v primeru bolezni ali poškodbe z 20 na 30 dni.

Predlagali so, da bi vse spremembe komunicirali v januarju, ko imajo tudi napovedana sistematična, redna srečanja z vlado, na katerih bodo govorili o vseh obremenitvah.

A s sprejemanjem zakona se mudi, saj vsebuje določene tehnične napotke glede januarske uveljavitve novega prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje, ki bo nadomestil dopolnilno zavarovanje.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content