spot_img

Prioriteta je prizidek k zdravstvenemu domu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Lovrenc na Pohorju bo v sklopu letošnjega proračuna pristopila k projektu izgradnje prizidka zdravstvene postaje. Slednja je že zelo dotrajana in je umeščena v objekt, ki ima ob enem tudi funkcijo stanovanjskega bloka. Investicija je za občino preveč finančno obremenljiva, zato bodo glavnino sredstev iskali iz drugih virov, predvsem iz naslova ministrstva za zdravje. Želje občine so naložbo izpeljati čim prej, realno pa bi se naj gradbena dela začela še letos.

V občini Lovrenc na Pohorju so po sprejetem rebalansu proračuna za leto 2022 izbrali prioriteten projekt. Gre za prizidek k obstoječemu zdravstvenemu domu, ki ga občani že nekaj let nestrpno pričakujejo.

Investicija je ocenjena na dober milijon evrov, kar pa občina iz svojega proračuna ne more pokriti sama. Zato se nadejajo sofinancerskih sredstev z naslova resornega ministrstva oz. načrtovanih investicij v zdravstvo. Naložba je strateškega pomena, saj je trenutno objekt v zelo dotrajanem stanju, naslednja najbližja zdravstvena postaja pa je oddaljena 15 kilometrov.

V prizidku bi naj po realizaciji zagotovljeni novi prostori za zdravniške ordinacije, referenčna pisarna in manjši laboratorij. Poleg tega bo poskrbljeno za patronažno dejavnost in babištvo ter izvajanje programa pomoči na domu. V kletnem prostoru pa bi uredili večnamensko prostor, ki bi služil tudi izobraževalnim dejavnostim, kot so predavanja ali seminarji. Prizidek bi se sicer naj s prehodom navezoval na obstoječ objekt.

Finančna konstrukcija projekta je sicer načeloma znana, čaka se le še na sklep ministrstva za zdravje. Lokalno prebivalstvo pa najbolj zanima kdaj bo investicija končno stekla oz. predvsem kdaj bo končana.

S projektom bo torej zagotovljena boljša zdravstvena oskrba v občini. V Lovrencu pa se v prihodnje še nadejajo okrepitve zdravstvenega kadra. Predvsem je prioriteta pripeljati še drugega zdravnika splošne medicine.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img