spot_img

Tudi letos se Univerza v Mariboru predstavlja na skupni spletni točki informativni.um.si

V zadnjem tednu

Univerza v Mariboru se tudi letos, glede na trenutno epidemiološko situacijo, bodočim študentom predstavlja na daljavo. Vzpostavili smo skupno spletno točko informativni.um.si, s katere bodo kandidati vstopali na informativne dneve posameznih fakultet in s čimer nadaljujejo že lani uspešno izveden projekt.

Kdaj so na sporedu letošnji informativni dnevi?

Članice Univerze v Mariboru bodo v petek, 11. februarja 2022, ob 10. in 15. uri ter v soboto, 12. februarja 2022, ob 10. uri preko spleta v aplikaciji Microsoft Teams organizirale informativni dan, na katerem se bodo bodoči študenti podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločitev o študiju.

V soboto, 12. 2. 2022 s pričetkom ob 12. uri, organiziramo tudi skupni del, v okviru katerega bodo predstavili prijavno-sprejemni postopek, predstavili se bodo tudi Študentski domovi UM, Univerzitetna knjižnica UM, Karierni center UM s svojimi aktivnostmi, posebno pozornost pa smo namenili tudi bodočim študentom s posebnimi potrebami, ki bodo s pomočjo Društva študentov invalidov Slovenije prejeli vsa potrebna pojasnila v zvezi s prijavno-vpisnim postopkom.

Za študijsko leto 2022/2023 razpisuje Univerza v Mariboru nekaj več vpisnih mest kot lansko leto, in sicer skupno 4527 VPISNIH MEST (za redni študij 3742 in izredni študij 785). Vpisna mesta se razpisujejo za 81 ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV, in sicer za 49 univerzitetnih študijskih programov, 29 visokošolskih strokovnih študijskih programov in 3 enovite magistrske študijske programe.

Za študijsko leto 2022/2023 Univerza v Mariboru ne zmanjšuje števila razpisanih vpisnih mest na nobenem študijskem programu.

Kako poteka prijavno- sprejemni postopek?

Na spletnih straneh portala eVŠ ter slovenskih univerz je bil 31. januarja 2022 objavljen Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/2023. Razpis je na voljo le v elektronski obliki, ponuja pa podrobnejše informacije o prijavnih rokih, postopku prijave, o visokošolskih zavodih in njihovih študijskih programih ter o pogojih za vpis. Kandidati lahko informacije o prijavi in študiju vsak dan v času uradnih ur dobijo v Visokošolskem prijavno-informacijskem centru Univerze v Mariboru, kjer jim svetovalci osebno svetujejo v zvezi z oddajo prijave in vpisom na Univerzo v Mariboru.

PRVI PRIJAVNI ROK
Prvi prijavni rok bo potekal od 15. februarja do 18. marca 2022. Postopek prijave je enak kot lansko leto, in sicer je prijavo potrebno oddati elektronsko na spletnem portalu eVŠ, pri čemer zadošča elektronsko oddana prijava. Pošiljanje prijave po pošti ni potrebno. Kandidati se bodo lahko prijavili s kvalificiranim digitalnim potrdilom, AAI-računom (račun avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture) ali uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS, ki deluje v okviru Državnega centra za storitve zaupanja. Kandidati vsa k prijavi zahtevana dokazila vlagajo elektronsko preko portala eVŠ. Kot pravočasna se upošteva prijava, ki je bila izpolnjena in oddana z elektronskim podpisom (kvalificirano digitalno potrdilo ali AAI-račun) oziroma brez varnega elektronskega podpisa (uporabniško ime in geslo) v eVŠ do roka, objavljenega v razpisu.

DRUGI PRIJAVNI ROK
Drugi prijavni rok bo potekal od 19. do 23. avgusta 2022.
Prijavijo se lahko:
– Kandidati, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku.
‒ Kandidati, ki se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov.
‒ Kandidati, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku.
‒ Kandidati, ki so se iz študijskega programa, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, izpisali do vključno 17. avgusta 2022.

Del Univerze v Mariboru so tudi Študentski domovi, ki ponujajo 2663 ležišč v šestnajstih domovih na različnih lokacijah v Mariboru: Gosposvetska, Tyrševa, Lent, Smetanova in Gorkega-Quadro (na Taboru). Študentom omogočamo dobre razmere za študij, saj ima vsaka soba internetni priključek, CATV, mir in tišino pa najdete v študijskih sobah in cyber učilnici v naselju. Svoje prostore imajo tudi študenti glasbe in likovne pedagogike, tako da lahko v miru ustvarjajo. Študentsko življenje v študentskem domu pomeni prilagajanje sostanovalcem, ki prihajajo iz različnih okolij, z različnimi navadami in cilji. Pomeni pa tudi navezovanje trajnih prijateljstev, širjenje socialne mreže, pomoč pri študiju in veselje ob druženju, zato so za mnoge študentski časi eno najlepših obdobij v življenju.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel