Pridobili so novo zdravnico

0
454

V Središču ob Dravi že dolgo časa beležijo deficit pri zagotavljanju zdravnika za pet dni v tednu. Nekoč so ga že imeli, a vse od 2009 so bili brez, kar se je po 13 letih končno uredilo.

Septembra lani so v središko ambulanto dobili mlado zdravnico, poleg nje je delal še dotedanji zdravnik. Pacientom sta bila na razpolago skupaj v bistvu 6 dni v tednu, saj sta delala vsak 3 dni, v sredo celo dve izmeni, potem pa je bila zdravnica naenkrat zaradi covida umaknjena.

Kot je pred časom za Štajerski tednik poudarila direktorica ZD Ormož Vlasta Zupanič Domajnko se zdravnica, ki so jo dodelili v Središče ob Dravi, po razporedu vključuje v urgentno ambulanto, v covid ambulante, za omogočanje cepljenja, pokriva tudi porodno odsotnost zdravnice v ambulanti Sveti Tomaž. Strokovni vodja dr. Hekič je hkrati zadolžen za razporejanje zdravnikov, ena zdravnica pokriva poleg splošne ambulante še vsakodnevno ambulanto v Centru starejših občanov, druga zdravnica pa ima ogromno opredeljenih pacientov – nad slovenskim povprečjem. Tako se nadejajo, da bo nova zdravnica ostala dlje časa, da bodo si občani lahko zagotovili osebnega zdravnika.

Borko se tako nadeja, da bodo imeli zdravnico na razpolago, v nasprotnem primeru so tudi razmišljali o koncesiji.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here